Julkaistu 4.12 2012

Ntamo julkaisi uudelleen Arvi Pertun tärkeän romaanin vuodelta 2006, joka on tänä vuonna ilmestynyt myös venäjäksi.

Arvi Perttu avaa yhtä aikaa tuoreen ja hyytävän näkymän Karjalan Tasavallan arkeen stalinistisen terrorin huippuvuosina 1936–37. Papaninin retkikunta on hallittu tutkielma totaalisen vallan mekanismeista, taitava jännitysromaanipastissi ja yhtä aikaa postmodernin ironian sovellus ja läpivalaisu.

Papaninin retkikunta ilmestyi Minervan kustantamana 2006. Vuonna 2012 julkaistu venäjännös myytiin nopeasti loppuun. Ntamo on ylpeä saadessaan tuoda tärkeän teoksen uudelleen suomenkielisten lukijoiden ulottuville.

Papaninin retkikunnasta sanottua:

”Kirjakaupan alehyllystä löytämäni teos oli aikamoinen yllätys.” – Hannu Marttila, HS-blogi

”Valta ja valtapelit, niiden outo eroottisuus, ilmiantamisen ja kavaltamisen synnyttämä 'kiima' – politiikan sadomasokistisuus. Siinä keskeisiä Pertun romaania halkovia teemoja melkeinpä markiisi De Saden hengessä.” Hannu Waarala, Keskisuomalainen

Papaninin retkikuntaa lukiessa on hyvä muistaa, että kauhuelokuvan katsoja saattaa väristä pelosta ja hikoilla, mutta tietää istuvansa katsomossa.” Juha Virkkunen, Parnasso.

”Upea romaani, joka ansaitsee tulla huomioiduksi laajemminkin tässä liian itsetyytyväisessä ja sisäsiittoisessa suomalaisessa kirjallisuuselämässä.” – Hannu Waarala, Demari

Lue lisää ja osta