Julkaistu 25.3 2013

ntamo ja Suomen Kansallisteatteri alkavat julkaista yhteistä kirjasarjaa. Samalla Kansallisteatterin ja Kirja kerrallaan -kustantamon yhteistyönä julkaistut teokset siirtyvät ntamon valikoimaan.

Tarvepainojulkaisija ntamo ja Suomen Kansallisteatteri ryhtyvät julkaisemaan yhteistä kirjasarjaa. Sarjassa julkaistaan Kansallisteatterin ensi‐iltanäytelmiä ja muuta teatteritaiteeseen liittyvää kirjallisuutta. Ensimmäinen yhteisjulkaisu on vastikään ilmestynyt Mika Leskisen Kellariloukko, sovitus F. M. Dostojevskin klassikkotekstistä, joka sai ensi‐iltansa Kansallisteatterin Willensaunassa 27. helmikuuta. Seuraavia julkaisuja ovat mm. Esa Leskisen ja Sami Keski‐Vähälän Neljäs tie (ensi‐ilta oli 20.3.) ja Kansallisteatterin kiertuenäyttämön Neuvostoliitto‐projektia luotaava kirjoituskokoelma (toim. Pietari Kylmälä). Uudistuksen yhteydessä myös aiemmin Kansallisteatterin Kirja ‐sarjassa julkaistut nimekkeet siirtyvät ntamon valikoimaan.

Mika Leskisen tuore sovitus Dostojevskin romaaniklassikosta (1984, suom. Valto Kallama 1959, Esa Adrian 1976) kuljettaa Kellariloukon nimettömän antisankarin nykyajasta menneisyyteen ja takaisin. Tämän päivän ihmisille teos näyttää, miten olemme tulleet pisteeseen, jossa jäämme itse luomamme järjestelmän vangeiksi. Näytelmä pohtii tiedostamisen taakkaa ja kyvyttömyyttä rakkauteen syvästi ja ajankohtaisesti, unohtamatta kuinka koomisesti ihminen on konstruoitu.

Kellariloukko, 160×210 mm, 78 sivua, ISBN 978‐952‐215‐381‐4, ulkoasu Make Copies. OVH eur 21,80; hinta verkkomyynnissä eur 14,80.
Verkkomyynti: http://www.ntamo.net/product/586/mika-leskinen-kellariloukko-dostojevskin-mukaan

Lisätietoja

Ntamo: Leevi Lehto p. 040 160 9262

Kansallisteatteri: Aina Bergroth p. 050 3152 836, p. Mia Hyvärinen p. 050 540 5062

Ntamo on runoilija Leevi Lehdon vuonna 2007 perustama kustantamo, jonka toiminta perustuu täysin print on demand ‐teknologiaan. Ntamo on toimintansa aikana julkaissut runsaat 160 teosta, joista huomattava osa on kotimaista ja käännösrunoutta niin uusilta kuin asemansa jo vakiinnuttaneilta kirjoittajilta. Syksyllä 2012 Ntamon valikoimaan siirtyi pääosa toimintansa lopettaneen Kirja kerrallaan ‐kustantamon tuotannosta, joukossa runsaasti näköispainoksia suomenkielisen kirjallisuuden klassikoista Aleksis Kivestä alkaen. Ntamon valikoima sisältää nyt runsaat 300 teosta ja tavoitteena on sen monipuolistaminen ja yleiskustantamoksi kehittyminen. www.ntamo.net.

Suomen Kansallisteatteri on vanhin suomenkielinen ammattiteatteri ja suomalaisen teatterin tärkein kohtaamispaikka. Kansallisteatterin tuotantojen lähtökohtina ovat ammattitaito ja halu tehdä merkityksellisiä esityksiä, joista yleisö poistuu tyytyväisenä ja täynnä ajatuksia.
www.kansallisteatteri.fi