Jarkko S. Tuusvuoresta Leevi Lehdon ntamon työn jatkaja

Kustantaja Leevi Lehto ja filosofi Jarkko S. Tuusvuori ovat tänään sopineet Lehdon omistaman ntamo t:mi:n kirjavalikoiman, paino- ja jälleenmyyntisopimusten, verkkokaupan ja ntamo-brändinimen siirtymisestä Tuusvuoren omistukseen. Kustantajan tueksi on perustettu laajahko asiantuntijaraati. Myynti ja julkaisutoiminta jatkuvat keskeytyksettä. Kaikki nykyisen valikoiman teokset pysyvät myynnissä.

Kustantaja Leevi Lehto ja filosofi Jarkko S. Tuusvuori ovat tänään sopineet Lehdon omistaman ntamo t:mi:n kirjavalikoiman, paino- ja jälleenmyyntisopimusten, verkkokaupan ja ntamo-brändinimen siirtymisestä Tuusvuoren omistukseen. Myynti ja julkaisutoiminta jatkuvat keskeytyksettä. Kaikki ntamon nykyisen valikoiman vajaat 600 teosta pysyvät myynnissä, mikäli oikeudenomistajat niin haluavat. Tuusvuoren ntamo aloittaa 1. kesäkuuta 2017. Siirto tuli ajankohtaiseksi, kun Lehto kesällä 2016 ilmoitti lopettavansa ntamon julkaisutoiminnan terveydellisistä syistä; siirron taloudelliset ehdot jäävät sopimuspuolten tietoon.

”ntamo on omillaan pärjännyt, elinkelpoisuutensa ja muuntautumiskykynsä osoittanut yleiskustantamo. Se olisi jo sivistysmielessä aivan liian kallisarvoinen luomus ajettavaksi alas, mutta toimintavalmiin, vetovoimaisen ja alan nykyisiin pulmiin vastaavan talon jatkamisessa on moninaista itua. Kun Leevi, itsekin kansallisaarre, esitti alustavan juonensa, lähdin mukaan kaikkineni. ntamossa on jo nyt kosolti sellaista, minkä sekä tiedän yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti merkittäväksi että tunnen läheiseksi. Kenen tahansa muun käsissä tarvepainatus olisi silkka teknis-kaupallinen järjestely, Leeviin suorastaan henkilöityvänä signatuuri-ilmiönä se on lisäksi älyllisesti ja taiteellisesti stimuloiva toimintamuoto. Taustani vuoksi tieto- ja käännöskirjallisuus lujittuu katalogissa, mutta myös kotokaunoon ja faksimilevariaatioihin satsataan”, Jarkko S. Tuusvuori sanoo.

Uuden ntamon yhteistyösuhteiden vahvistamiseksi ja uusien virikkeiden saamiseksi toimintaan on perustettu kustantajan apuna toimiva asiantuntijaraati, johon käynnistyshetkellä kuuluvat: Antti Arnkil, Markku Eskelinen, Juha Hurme, Marjo Kaartinen, Aino Kivi, Sari Kivistö, Jyrki Koskelo, Leevi Lehto, Maria Matinmikko, Hannu Mäkelä, Anna Ovaska, H. K. Riikonen, Oscar Rossi, Miia Toivio ja Anna Tomi.

Leevi Lehto korostaa, että ntamon koko julkaisutoiminta ja kaikki päätösvalta siirtyvät sopimuksen myötä Tuusvuorelle.

”Olemme syksystä 2016 lähtien Jarkon kanssa käyneet läpi siirtämisen yksityiskohtia ja uudelle, ’uusintamoksi’ ristimällemme ntamolle asettuvia haasteita. Näin vahdinvaihto on käytännössä oikeastaan jo toteutettu. Uusi vetäjä avaa jännittäviä näköaloja ntamosta mm. kirjallisen ja akateemisen kulttuurin kohtauspaikkana, jollaisen siitä aina olen halunnutkin. Jarkon tulo remmiin voi olla parasta, mitä ntamolle koskaan (ja Suomen kirjallisuudelle pitkään aikaan) on tapahtunut. Jään mielelläni perustettavan raadin jäseneksi, mutta vetäydyn päätöksenteosta kerralla ja kertakaikkisesti”, Leevi Lehto sanoo.

”Olen perehtynyt Jarkon ja Leevin uudelle ntamolle laatimiin suunnitelmiin ja tulen innolla mukaan perustetun raadin toimintaan. Raadin kokoonpano ilmentää hyvin ntamolle mahdollisia yhteyksiä ja odotan, että sen kautta pääsemme kehittämään monia suomalaisen kirjallisuuden kannalta tärkeitä, tulevaisuuteen suuntautuvia hankkeita”, asiantuntijaraatiin valittu Antti Arnkil sanoo. Esseisti Arnkil on Nuori Voima -lehden päätoimittaja vuosilta 2006–2007 ja työskennellyt kustannustoimittajana WSOY:ssä ja Otavassa; hän on nyt Siltala Kustannuksen palveluksessa.

Uusi ntamo julkaisee siirtymän kunniaksi ja perustajaansa juhlistaakseen uuden, täydennetyn laitoksen Leevi Lehdon englanninkielisestä kokoelmasta Lake Onega and Other Poems (alkuperäisjulkaisu Salt Publishing, UK, 2006). Seuraavia uutuuksia on luvassa kesän ja syksyn aikana.

FT Tuusvuori tunnetaan niin & näin -kulttuurilehden (1994–), niin & näin -kirjasarjan (2002–) ja Filosofia.fi-portaalin (2007–) alkuperäisenä tekijänä sekä monialaisena julkisena kirjoittajana, kääntäjänä ja keskustelijana. Häneltä on ilmestynyt neljä tietoteosta ja 12 käännöskirjaa sekä lyhyemmässä muodossa yli 300 omaa ja yli 150 käännettyä julkaisua artikkeleista haastatteluihin ja kritiikkeihin. Tuusvuori on SKS:n kutsujäsen sekä Suomen PEN:in, Suomen tietokirjailijat ry:n, Suomen tiedetoimittajain liiton ja Teoston jäsen.

ntamo on runoilija Leevi Lehdon vuonna 2007 perustama kustantamo. Sen toiminta perustuu ekologisesti print on demand -teknologiaan. ntamo on julkaissut runsaasti uutta kotimaista runoutta ja proosaa sekä uusilta että asemansa vakiinnuttaneilta tekijöiltä.

Kirjat ovat saaneet hyvän arvostelumenestyksen ja monia palkintoja. Esimerkiksi Tiina Lehikoinen sai Vuoden Aforismipalkinnon teoksestaan Sitruunalumilyhtyjä (2008), Timo Harjun Kastelimme heitä runsaasti kahvilla Kritiikin kannukset 2010, Maria Matinmikon Valkoinen Yleisradion Tanssiva karhu -palkinnon 2012, Anja Hiidenheimon Valon anatomia Kuultavia-novellipalkinnon ja Pia Ronkainen Pakkala-palkinnon. Lassi Hyvärisen Riippuvat puutarhat (2007), Olli-Pekka Tennilän ololo (2008), Janne Kortteinsen Paljain jaloin palavassa viinimarjapensaassa (2010) ja Maria Matinmikon Valkoinen (2012) ovat olleet ehdolla Helsingin Sanomien Kirjallisuuspalkinnon saajiksi, Maaria Päivisen Pintanaarmuja (2013) oli Runeberg-palkintoehdokkaana ja Pintanaarmuja ja Ville-Juhani Sutisen Torni Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran (MKS) vuoden paras proosateos -palkintoehdokkaana. Vuonna 2015 Arja Meskille myönnettiin ruotsinsuomalainen Kaisa Vilhunen -palkinto runokokoelmastaan Exsistentia hiberna ja David Marksonin Lukijan luomislukko ja Kari Aronpuron Kääntäjän floppi saivat Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran palkinnon. Leevi Lehto ”on ratkaisevasti edistänyt moniäänisyyden ja vähälevikkisen kirjallisuuden asiaa samaan aikaan, kun vakiintuneissa instituutioissa suunta on ollut päinvastainen”, kirjoitti Eino Leinon palkinnon raati 2015. Vuonna 2016 Janne Kortteinen (Paljain jaloin palavassa viinimarjapensaassa) sai kustantaja Silja Hiidenheimon muistomitalin, ntamolla monipuolisesti julkaissut Liisa Enwald Eino Leinon palkinnon ja Leevi Lehto Nihil Interit -runouspalkinnon elämäntyöstään.

ntamo on julkaissut myös näköispainoksia suomenkielisen kirjallisuuden klassikoista. Valikoima sisältää nyt noin 590 teosta. ntamon tärkeä yhteistyökumppani draamakirjallisuuden alueella on Suomen Kansallisteatteri; muista mainittakoon Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Checkpoint Helsinki, Luovan kulttuurin yhdistys DROM ja Pro&Contra. Kirjat painaa saksalainen BoD – Books on Demand GmbH.

Lisätietoja:

Jarkko S. Tuusvuori, (tuleva) kustantaja, ntamo

jarkkostuusvuori(at)hotmail.com, p. 040–735 87 68

IV linja 18 C 31, 00530 Helsinki

www.ntamo.fi


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Yleistä
www.ntamo.net on tarvepainojulkaisija ntamon verkkosivusto ja -kauppa. Kauppa toimittaa tilauksia Suomeen ja muualle Eurooppaan.

Toimitusaika
Useimmissa tapauksissa tilaus lähetetään tilaajalle tilauspäivänä tai viimeistään sitä seuraavana päivänä. Jos tilattu kirja on käsivarastosta loppunut, se voidaan joutua tilaamaan Saksassa sijaitsevasta painosta, jolloin toimitusajaksi tulee 7—20 arkipäivää. Tällöin tilaajalle ilmoitetaan viiveestä ja hänellä on mahdollisuus perua tilaus, jos arvioitu toimitusaika ei vastaa hänen tarpeitaan.

Tilausvahvistus
Kun tilaus on vastaanotettu, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Säilytä tilausvahvistus siltä varalta, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Toimitustapa
Toimitustavat ovat kirje ja postipaketti tilauksen koosta riippuen. Kun tilaus on lähetetty, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi.

Toimitusmaksut Suomeen
Toimitusmaksu Suomeen on eur 3,00 kun lähetyksen paino on enintään 1 kg; painavampien tilausten toimitusmaksu on eur 10,00.

Toimitusmaksu muualle Eurooppaan

Toimitusmaksu muualle Eurooppaan on eur 10,00 kun lähetyksen paino on enintään 1 kg; painavampien tilausten toimitusmaksu on eur 20,00.

*Maksutavat *
1. Pankkien verkkomaksut: Nordea, Osuuspankki, Aktia, Nooa, POP, Ålandsbanken, Tapiola Pankki, Neocard
2. Luottokortit: Mastercard, Visa, Visa Electron

Palautusoikeus ja tilauksen peruutus
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa kokonaan tai osittain ennen sen toimittamista. Tuote on mahdollista palauttaa 14 vrk sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen on oltava samassa kunnossa kuin se on ollut vastaanotettaessa, käyttämätön ja myyntikelpoinen. Kirjan mukana on oltava tiedot tilauksesta, johon palautus kohdistuu, sekä verkkokaupassa maksetussa tilauksessa tilitiedot maksun palautusta varten.

Tekninen tuki
Kauppasovelluksen käyttöön liittyvissä ongelmissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info.ntamo@gmail.com.

Asiakaspalvelu
ntamo / Yargon
Suonionkatu 7 C 31
00530 Helsinki
+359-40-7358768
email: info.ntamo@gmail.com
alv.rek.