ntamon kesä 2020

ntamo kukkuu: Eskelinen, Hultin, Jaakola, Juvonen, Jäppilä. Kari, Kokko, Lehtinen, Onerva, Paavilainen, Salminen, Sonster, Vairinen, Westermarck ja Yli-Juonikas

Yksisarvinen on nuoria ja aikuisia sykähdyttävä rohkea kasvukertomus, räjähtävän hauska kaupunkisaaga ja samalla kauan odotettu suuri suomalainen homoromaani. Koulunsa päättävä Reko lähtee Kainuusta Tampereelle ja hullaantuu ensin kiihkeään hämäläiseen metropoliin ja siinä samassa valloittavaan nuoreen mieheen. Loppu on itsensä löytämisen ja samasukupuolirakkauden historiaa tässä itsekin nälkämaalaisesta pirkanmaalaiseksi sukeutuneen Gekko Paavilaisen esikoiskirjassa. Tv-sarjasta Sillä silmällä parhaiten muistettu koko kansan parturi-kampaaja ja tyylituunaaja näyttää, miten kähertyy ja pörhistyy suven sähäkin litteräärifrisyyri.

Kuluneen vuoden ntamo aloitti Paula Salmisen väkevällä näytelmäkirjalla Ilmasilta. Viime vuoden päätteeksi ilmestyneen Ilja Lehtisen Kritiikin kannuksillakin palkitun elinvoiman tavoin se kuuluu yhteiskunnallisen draamamme kärkeen.

Uutta runoa ntamo toi lukijoiden ulottuville kustantamalla Leena Jäppilän hienon debyyttikokoelman Teistä kaikista tämä. Sen perään ilmestyi Tomi Sonsterin pettämätön Kahlekuninkaan hovissa. Runokevään täydensi kokeellisuuden kiintotähti Karri Kokko yllättämällä romanttisella lyriikkanimekkeellään Kehre.

Säetaiteen juhla jatkuu ntamon kesässä Aunimarjut Karin uudella kokoelmalla Vuoritiellä. Kaj Chydeniuksen ja muidenkin nykysäveltäjien lempikirjoittaja on mitallisen värssyn taituri loistovedossa.

ntamon runokatalogi täydentyy myös Kolera-paktin ansiosta. Daniil Kozlovin Turussa 2013 perustaman kollektiivin kanssa sovittiin, että pyritään turvaamaan sen julkaisemien arvostettujen kirjojen saatavuus. Kolera lopetti toimintansa 2019, mutta se ehti tehdä 2014–2018 yhteensä 21 teosta. Näistä ensimmäisenä ntamo tuo nyt päivänvaloon faksimile-edition Virpi Vairisen ansaitusti kehutusta runokokoelmasta Ilmanala (2017).

Perinteiseen tapaan ntamo jatkaa muutenkin näköispainosten tekemistä uudistitteleiden ohessa. Jo syksyllä valmistuneen Alpo Jaakolan piirroskirjan Ruusuruoskan (1967) jatkoksi kevät toi uusintapainokset Tekla Hultinin (1864–1943) klassikkotoimitteesta Suomalaisuuden herätys (1892), L. Onervan (1882–1972) vahvasta runotyöstä Kaukainen kevät (1912) ja Edvard Westermarckin (1862–1939) huimasta matkakirjasta Sex år i Marocko (1918). Paluunsa tekee nyt myös Helvi Juvosen (1919–1959) kootut tekstit sisältävä Liisa Enwaldin (s. 1946) & Mirkka Rekolan (1931–2014) koonnos Avaudu ei koskaan metsään ovi (2009).

Uutuusproosa ei jää Paavilaisen debyyttiromaanin varaan. Kesän erikoisherkkuna saadaan Post-Oulipo ry:n kanssa yhteistuotantona toteutettu kokonainen teosten useus yksissä kansissa. Talvimatkoja (2020) on pyörryttävän moneksi – romaaniksi ja ergodiseksi romaaniksi, loputtomiksi pienoisromaaneiksi ja novelleiksi – muuntuva tekstihirmu. Siitä vastaavat Markku Eskelinen & Jaakko Yli-Juonikas.

*
ntamo (2007–) on Leevi Lehdon (1951–2019) perustama helsinkiläinen yleiskustantamo. Se julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta monissa eri lajityypeissä ja tyylilajeissa. Sen viime aikoina kuuluisuutta niittäneistä teoksista mainittakoon Liisa Enwaldin esseekokoelma Varjonkantaja (2019), Sami Pihlströmin bestselleriksi noussut Ota elämä vakavasti (2018), Lea-kilvassa menestyneet näytelmäkirjat Pipsa Longan Toinen luonto (2019) ja Okko Leon Ateria (2018) sekä Kari Aronpuron muhkea jälkiperäisteos Ezra Poundin klassikosta Pisan cantot (ntamo 2018), joka toi 30.6.2020 kahdeksankymmenvuotispäiviään viettävälle kirjailijalle Tampereen kaupungin käännöspalkinnon, Kääntäjäkarhun ja Alex Matson -palkinnon.


Lisätiedot, kuvat & kirjat
Jarkko S. Tuusvuori, kustantaja, ntamo
jarkkostuusvuori(at)hotmail.com, p. 040–735 87 68
IV linja 18 C 31, 00530 Helsinki
www.ntamo.net
https://jarkkostuusvuori.fi/

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Yleistä
www.ntamo.net on tarvepainojulkaisija ntamon verkkosivusto ja -kauppa. Kauppa toimittaa tilauksia Suomeen ja muualle Eurooppaan.

Toimitusaika
Useimmissa tapauksissa tilaus lähetetään tilaajalle tilauspäivänä tai viimeistään sitä seuraavana päivänä. Jos tilattu kirja on käsivarastosta loppunut, se voidaan joutua tilaamaan Saksassa sijaitsevasta painosta, jolloin toimitusajaksi tulee 7—20 arkipäivää. Tällöin tilaajalle ilmoitetaan viiveestä ja hänellä on mahdollisuus perua tilaus, jos arvioitu toimitusaika ei vastaa hänen tarpeitaan.

Tilausvahvistus
Kun tilaus on vastaanotettu, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Säilytä tilausvahvistus siltä varalta, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Toimitustapa
Toimitustavat ovat kirje ja postipaketti tilauksen koosta riippuen. Kun tilaus on lähetetty, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi.

Toimitusmaksut Suomeen
Toimitusmaksu Suomeen on eur 3,00 kun lähetyksen paino on enintään 1 kg; painavampien tilausten toimitusmaksu on eur 10,00.

Toimitusmaksu muualle Eurooppaan

Toimitusmaksu muualle Eurooppaan on eur 10,00 kun lähetyksen paino on enintään 1 kg; painavampien tilausten toimitusmaksu on eur 20,00.

*Maksutavat *
1. Pankkien verkkomaksut: Nordea, Osuuspankki, Aktia, Nooa, POP, Ålandsbanken, Tapiola Pankki, Neocard
2. Luottokortit: Mastercard, Visa, Visa Electron

Palautusoikeus ja tilauksen peruutus
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa kokonaan tai osittain ennen sen toimittamista. Tuote on mahdollista palauttaa 14 vrk sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen on oltava samassa kunnossa kuin se on ollut vastaanotettaessa, käyttämätön ja myyntikelpoinen. Kirjan mukana on oltava tiedot tilauksesta, johon palautus kohdistuu, sekä verkkokaupassa maksetussa tilauksessa tilitiedot maksun palautusta varten.

Tekninen tuki
Kauppasovelluksen käyttöön liittyvissä ongelmissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info.ntamo@gmail.com.

Asiakaspalvelu
ntamo / Yargon
Suonionkatu 7 C 31
00530 Helsinki
+359-40-7358768
email: info.ntamo@gmail.com
alv.rek.